Meny Stäng

Blogg

Osäkerhet i vår värld

Osäkerheten och otryggheten i vår omvärld påverkar förstås vardagen i skolan. Eleverna har många funderingar och en del känner sig oroliga. Dessutom ställs vi inför det faktum att flyktingar med barn i skolåldern kommer till vårt land. Hur ska vi ta hand om dem på bästa sätt och ge dem en meningsfull vardag? Det är ingen lätt uppgift. I kategorin Arbetsblad på ukrainska har vi försökt underlätta mottagandet genom att översätta delar av vårt material till ukrainska, från förskoleklass till och med årskurs 6. I alla paket får man arbetsbladen både på svenska och på ukrainska. Det går också att välja paketen enbart på svenska i kategorin Taluppfattning och tals användning. Det är ingen skillnad i pris då vi inte tar betalt för översättningen.

Trots en omskakande omvärld går vi nu mot ljusare tider. Vårsolen tittar fram och det är snart påsklov. Vad passar då bättre än att eleverna får arbeta med påskkluringar. Eller varför inte låta dem ge sig ut på en påskpromenad med mattetema. I webbshoppen finns trevliga påskblad för förskoleklass, årskurs 1-2, årskurs 3 samt årskurs 4-5, klara att ladda ner.

Vi vill också slå ett slag för vårt material som tränar och testar eleverna inför de nationella proven i matematik, i årskurs 3 och årkurs 6. Materialet ger dig och dina elever en översikt över alla delmoment i matematikämnet och om alla kunskaper sitter.

Varmt välkommen in!